Jubel etter 3-1 scoringen til Petter. Legg merke til Jean som lener seg over gjerdet for å se hva som skjer. Foto: Drammens Tidende

Solberg – Birkebeineren 4-2 (2-1)

Kampfakta:
1-0 Petter Moen
1-1 Baldur Gunnarson
2-1 Mads Ryghseter (straffe)
3-1 Petter Moen
4-1 Mads Ryghseter (straffe)
4-2 Baldur Gunnarson

Laget (4-3-3)
Robert Storberget Larsen
Herem Ramadan – Marius Eystø – Tommy Gabrielsen – Zangana Hemen
Mads Ryghseter – Marius Jøranlid – Zia Khwshaba
Blal Shah Pasand – Petter Moen – Andreas Haugstvedt

Innbyttere: Robert S. Larsen (ubenyttet) Sondre Hedenstad (ubenyttet), Reman Ahmed, Abdullah Majouh, Benjamin Sinmichael, Sondre Fagerhøi og Kristian Hægstad (ubenyttet).

Som mot DBK i forrige hjemmekamp får vi en god start. Petter er dyktig i boksen og gir oss ledelsen etter 6 minutter. Vi styrer det meste av banespillet, men klarer ikke forvalte høy possession i flere scoringer. IBK’s taktikk var klar. Ligge lavt og kompakt og kontre. Det skal sies at dette til tider fungerte godt, da deres raske og gode spiss Baldur Gunnarson skapte mye trøbbel for oss. På en av disse kontringene kranglet han inn 1-1.
Vi tar heldigvis tilbake ledelsen etter drøye halvtimen. En frisk Reman dras ned i feltet og Mads er sikker fra straffemerket. Etter 37 min. faller trolig avgjørelsen i kampen. Vegard B. Jordan får sitt andre gule kort og IBK må avslutte kampen med 10 mann. Kanskje noe strengt, men samtidig fryktelig unødvendig. Vi går til pause med 2-1.

Til tross for en mann mer på banen klarer vi ikke riste av oss IBK. Ikke før det er spilt 61. min. Petter header inn en corner fra Andreas og kampen ser ut til å være kjørt. Noen minutter sendere øker vi til 4-1 etter ny sikker straffe fra Mads. Denne gang er det Hemen som felles på vei mot målet. Siste del av kampen blir rotete og vi dropper litt på intensiteten. Gunnarson pynter på resultat like før slutt.

Vi vinner fortjent 4-2, men uten å briljere. Som i de fleste kamper i år varierer vi veldig underveis.

Det ble også dramatikk på Solbergbanen fredag kveld. IBK’s Dardan Krasniqi ble lenge liggende på kunstgresset, med det som så ut til å være en alvorlig hodeskade. Det ble stopp i spillet og ambulanse hentet spilleren. Etter det vi har hørt fra IBK-leiren i etterkant, har det gått bra med Dardan. Det er vi glade for og håper han er tilbake på banen om ikke så lenge !

Neste kamp er mot Haugfoss (B) mandag 6. juni. Det blir helt sikkert en av årets tøffeste bortekamper og årets første gresskamp. Vi tapte 3-1 der i fjor og har et sterkt ønske om å revansjere det på mandag !