Vestfossen 2 – Solberg 1-5 (0-4)

Kampfakta:
0-1 Zia Khwshaba
0-2 Blal Shah Pasand
0-3 Zia Khwshaba
0-4 Mads Ryghseter
0-5 Mads Ryghseter
1-5 Dat (selvmål)

Laget (4-3-3)
Robert Storberget Larsen
Herem Ramadan – Marius Eystø – Tommy Gabrielsen – Zangana Hemen
Mads Ryghseter – Andreas Haugstvedt – Zia Khwshaba
Blal Shah Pasand – Marius Jøranlid – Dat Thanh Le

Bytter:
10 min Kristian Hægstad inn – Marius E ut (Overtråkk)
65 min Kristian inn – Andreas ut
85 min Sondre inn – Robert ut
Innbyttere: Kristian Hægstad, Kristian Haugvaldstad og Sondre Hedenstad.

Fredag tok vi turen til Vestfossen for å spille vår andre bortekamp for sesongen.
Det var et heltent Solberg-lag som entret Strandajordet kunstgress. Vi var fast bestemte på å jobbe hardt med å få marginene på vår side i denne kampen.

Kampen starter jevnt og begge lag har store sjanser i åpningsminuttene uten at det blir scoringer.
Men det skulle ikke gå lang tid før vi lykkes. Zia plasserer ballen lekkert i mål når det er spilt ca. 10 minutter og vi tar ledelsen 1-0.
Etter det slipper vi ned skuldrene og starter å spille ball. Vi spiller stort sett ball i hatt med et Vestfossen-lag som står halvhøyt. Det gir oss rom som vi kan utnytte overalt på banen. Vi sier selvsagt tusen takk og bruker rommene med gode løp, perfekte pasninger og tydelighet. Dette gjør at vi til slutt går til pause med en komfortabel 4-0 ledelse.

Vi burde scoret flere mål ut fra sjansene i 1 omgang, men det hadde heller ikke vårt noe å si på om Vestfossen hadde scoret på noen av sine kontringer. Men alt i alt et greit pauseresultat.
Vi ble uansett litt frustrerte over sjansesløsingen i 1 omg, men 2 omgang skulle vise seg bli enda verre!
I andre omgang legger Vestfossen seg litt lavere. Dette medfører at vi kan holde trykket oppe og skaper sjanser på løpende bånd. I starten av 2 omg viser vi årsbeste med balltempo, bevegelser, ettertrykk, gjenvinning og muligheter. Vi skaper et tosifret antall 100 % sjanser men ballen vil ikke inn. I denne fasen av spillet var jeg nesten fristet til å gjøre som i barnefotballen, å gå bort til motstanderen å si dem kunne få sette inn et par spillere til. Vi styrte alt! Bortsett fra å sette den lærkula i mål!

Vi scorer etter hvert et mål til og går opp i 5-0. Helt fortjent etter ett massivt trykk i angrepene våre.
I andre omgang var Vestfossen kun over midtstreken med ball et fåtall ganger. Da virket det som Dat synes litt synd på motstanderne så han scorer like godt et mål til dem også. Tror vi skal ta en diskusjon med Dat på hva som ligger i Fair Play betydningen.

I de siste minuttene gir vi junior-keeper Sondre Hedenstad debuten på A-laget. En fin fyr med lave skuldre og et stort glis. Han tar utfordringen på strak arm og har også en fin inngripen i sluttminuttene. Herlig og gratulerer med debuten Sondre!

Også veldig positivt at vi nå har spilt 2 kamper på rad uten kort. Dette er viktig når vi er en liten tropp. Bra gutta!

Nå gleder vi oss til neste kamp, hjemme mot DBK neste uke. Etter to sure tap hjemme er vi klare for vår første seier på hjemmebane. God helg !

Sportslig hilsen med et fornøyd glis!

Jørn