Deilig å se på ballen på vei inn i Konnerud-målet (Foto: Drammens Tidende)

Konnerud IL – Solberg SK 2-5 (1-5)
Mål:
0-1 Selvmål Konnerud (12)
1-1 Simen Christoffer Borge (19)
1-2 Blal Shah Pasand (29)
1-3 Blal Shah Pasand (37)
1-4 Joakim Lauritsen (41)
1-5 Petter R. Moen (44)
2-5 Lars-Gunnar Huseby Martinsen (48)

Laget (4-3-3)
Bayram Dogan
Herem Ramadan – Marius Eystø (jr) – Tommy Gabrielsen – Zangana Hemen
Mads Ryghseter – Andreas Haugstvedt (jr) – Joakim Lauritsen
Abdullah Majouh – Petter Moen – Blal Shah Pasand

Bytter:
60 min Kristian inn – Abdullah ut
90 min Robert inn – Andreas ut
Innbyttere: Bizaf Ahmad, Benjamin Sinmichael, Lasse Lunden, Kristian Hægstad og Robert Storberget Larsen.

Nå er vi i gang med poengsankingen!
Etter det sure tapet helt på slutten av kampen mot HBK2 i serieåpningen, hadde gutta virkelig lyst på 3 poeng mot Konnerud.
Det blir en merkelig kamp uten det helt store finspillet, men en typisk krigekamp med masse dueller.
I 1. omgang tar vi ledelsen når vi presser en av forsvarsspillerne til Konnerud hardt. Dette medfører at han setter ballen i eget mål. Bra og aggressivt press der.
Konnerud utligner 10 min senere på en corner der vi slipper de for lett til og dermed er vi like langt.
Utover i 1. omgang kriger vi oss mer og mer inn i kampen og vi scorer etter hvert 4 mål til. Alle i forbindelse med dødballer, og vi kan gå til pause med en solid 5-1 ledelse.

2. omgang starter på verst mulig måte for oss, da vi lar Konnerud få en redusering til 2-5. Etter denne scoringen blir det en jevnspilt omgang, hvor begge lagene har muligheter, men ingen av lagene klarer å score flere mål. Kampen blir etter hvert preget av svak dømming. Hoveddommeren skaper unødvendig frustrasjon og øker temperaturen hos spillerne. Vi må uansett lære oss å takle slike situasjoner og unngå fokus på ting vi ikke får gjort noe med. Resultatet blir mange gule kort for munnbruk til frustrerte spillere pga. rare dommeravgjørelser. 5 gule og et rødt kort i en egentlig ikke stygg kamp er unødvendig. Men vi gleder oss over 3 poeng i en vanskelig bortekamp og vi fikk bekreftet at vi har nivået inne. 5-2 seier borte mot en av de antatte topplagene er knallsterkt – dødballer eller ikke.

Vi takker Konnerud for kampen og ønsker de lykke til videre i serien.

Vi har spillefri kommende helg, så nå blir det viktig å trene godt og få noen flere friske igjen til neste kamp (fredag 29 april hjemme mot Slemmestad).
Fullstendig kampreferat kan du også lese på dt+ (krever innlogging) http://www.dt.no/sport/fotball/lokalfotball/solberg-med-en-sterk-borteseier-mot-konnerud/s/5-57-335816
Referat uten bilder gjengis nedenfor.

Trenerteamet

———————-

Solberg med en sterk borteseier mot Konnerud
Av HAAKON N. OLSEN
Publisert:15. april 2016, kl. 22:41
Fem dødballmål og ett selvmål var fasiten når Konnerud tapte 5-2 over Solberg i deres første seriekamp for sesongen.

MÅLRIKT: Konneruds Christer Høybråten Nordli måtte se fem baller gå i nettet bak seg mot Solberg. (Foto: Mariam Butt)
DRAMMEN: Solberg var dødelige effektive da de gjestet Konnerud fredag kveld. Allerede etter 12 minutter tok bortelaget ledelsen etter et selvmål av vertene. Simen Christoffer Borge og Konnerud utlignet syv minutter senere på en corner, og lagene var like langt.
Etter 29 minutter tok Solberg igjen ledelsen da lagkaptein Blal Shahpasand banket kula i mål etter en corner, og det stod 1-2 til gjestene. Det skulle bli mer Solberg, da Shahpasand utnyttet naivt forsvarsspill fra hjemmelagets side etter et frispark og banket inn sin andre scoring for dagen.
Bortelaget fortsatte å kjøre på, og etter 41 minutter var det Joakim Lauritsen som økte ledelsen til Solberg etter et frispark. Helt på tampen av første omgang fikk Solberg frispark i godt lege. Petter R. Moen takket og bukket og limte ballen i krysset fra drøyt 20 meter. 1-5 til pause, hvor Solberg så ut til å ha fått kampen inn i sitt spor.
Konnerud gjorde noen endringer i pausen, og kun tre minutter etter hvilen fikk Konnerud en etterlengtet redusering regissert av Lars-Gunnar Huseby Martinsen. Helt på tampen klarte Solberg-keeper Bayram Dogan å dra på seg sitt andre gule kort for munnbruk, og gjestene måtte avslutte kampen med ti mann. Det ble ikke flere mål på Konnerud Stadion fredag kveld, og Solberg tok en viktig seier.
Joakim Lauritsen som var en av målscorerne for Solberg var godt fornøyd etter kampslutt.
– Vi er gode i dag, og er fryktelig effektive. Vi gjør ingen fantastisk kamp, men vi gjør jobben og tar tre poeng. Det er det viktigste, forklarte Lauritsen til Drammens Tidende.

Effektive Solberg
Kampen var svært jevn de første minuttene, og det var hjemmelaget som stod for den første målsjansen etter fire minutter. En corner ble slått inn på bakre stolpe, hvor Fredrik Løwe var ekstremt nære på å sende vertene i ledelsen, men heading snek seg utenfor Solbergs mål.
12 minutter var spilt da vi var vitne til dagens første scoring. Kanskje ikke av den fineste sorten, men mål er mål. Solberg tok ledelsen etter selvmål fra Konnerud, hvor hjemmelaget var ekstremt uheldige i det en Konnerudforsvarer bredsider ballen i eget nett fra rundt 16 meter.
Kun syv minutter senere fikk Konnerud en corner, som de utnyttet til det fulle. Simen Christoffer Borge raget høyest i luftrommet og stanget inn 1-1. Plutselig var vi like langt på Konnerud Stadion.
Etter 29 minutter var Petter R. Moen ekstremt nære ved å sende gjestene i ledelsen på et frispark. Konneruds sisteskanse gjorde seg stor i buret, og fikk fistet ballen til corner. To gode prestasjoner i den situasjonen. På den påfølgende corneren tok Solberg igjen ledelsen. Blal Shahpasand kriget med seg ballen inne i 16-meteren til Konnerud før han skøyt Solberg i føringen.
Mot slutten av første omgang skulle alt handle om Solberg. Etter 37 minutter fikk Solberg et frispark fra midtstreken som Herem Abdoulah Ramadan svingte inn i feltet. Konnerud så ut til å ha full kontroll på situasjonen, men Blal Shahpasand utnyttet naivt og sløvt forsvarsspill når han tok i fra Konnerud-forsvaret ballen og banket inn 1-3.
Kun fire minutter senere var det nok en dødball til gjestene som skulle vise seg å bli sentral. Den tidligere Birkebeiner-spilleren Joakim Lauritsen svingte inn et godt slått frispark. Flere Konnerud- og Solberg-spillere kriget etter ballen, men ingen var nær kula, da den gikk uforhindret igjennom hele feltet og i mål. 1-4, og Konnerud virket noe rystet.
Helt på tampen av omgangen var det igjen duket for et frispark til gjestene. Petter R. Moen stilte seg opp fra 20 meter, og limte ballen i krysset like før pause. Utagbar for Konnerud-keeper Christer Høybråten Nordlie som ikke var i nærheten. 1-5 til gjestene og det hele virket som å være avgjort.
Nøytral andreomgang
Etter hvilen gjorde Konnerud to bytter, noe som umiddelbart så ut til å gjøre noe med energinivået til hjemmelaget. Allerede etter 48 minutter reduserte hjemmelaget, etter en scoring av Lars-Gunnar Huseby Martinsen. Et innlegg fra høyre gikk igjennom hele feltet før Martinsen dukket opp på bakre stolpe. Helt umarkert banket han kula i nettaket, og sørget for en liten spenning i kampen.
Herfra og inn var det svært jevnt, hvor begge lag hadde muligheter til å score dagens åttende mål, men målene uteble utover i andre omgang. Helt på tampen drar Bayram Dogan på seg sitt andre gule for dagen, og sisteskansen til Solberg ble vist ut. Begge kortene kom i forbindelse med munnbruk.
Det ble ikke flere mål i dette oppgjøret og Solberg kunne juble over en solid 2-5 seier, og tok med det sesongens første tre-poenger.
Joakim Lauritsen syntes Solberg har noe spennende på gang.
– Rekruteringen i Solberg har ikke vært mye å skryte av de siste årene, men nå ser det bedre ut. Vi har en ung tropp og flere spennende spillere, så dette blir en morsom sesong avsluttet Lauritsen.

KAMPFAKTA
Konnerud – Solberg 2-5 (1-5)
Konnerud Stadion, 100 tilskuere.
Mål: 0-1 selvmål Konnerud (12), 1-1 Simen Christoffer Borge (19), 1-2 Blal Shahpasand (29), 1-3 Blal Shahpasand (37), 1-4 Joakim Lauritsen (41), 1-5 Petter R. Moen (44) 2-5 Lars-Gunnar Huseby Martinsen (48).
Rødt kort: Bayram Dogan
Konnerud: Christer Høybråten Nordli – Daniel Kolbjørnsen – Simen Christoffer Borge – Vegard Thomasrud (Lars Holmen, 45) – Fredrik Løwe – Petter Dale (Jørgen Nygård, 78) – Martin Tomter – Kenneth Fredriksen (Thomas Myhre, 45) – Ole Christian Larsen – Jonas Knutsen – Lars-Gunnar Huseby Martinsen.
Solberg: Bayram Dogan – Tom Kenneth Gabrielsen – Mads Ryghseter – Andreas Haugstvedt – Marius Eystø – Joakim Lauritsen – Petter R. Moen – Kristian Hægstad – Blal Shahpasand – Robert Larsen – Bizaf Ahmad Hassan – Lasse Lunden – Herem Abdoulah Ramadan – Benjamin Sinmichael – Hemen Zangara – Majouh Abdullah.